2020-09-11 14:34:13• hírek • közlemény

Biztonságosan kezdődik a tanév a szatmárnémeti iskolákban

Személyesen ellenőrizte Kereskényi Gábor polgármester a tanévnyitó előtt a szatmárnémeti tanitézményeket, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy mindenhol biztonságban és megfelelő körülmények között tanuljanak az óvodások és iskolások.

,,Személyesen ellenőriztem az elmúlt a napokban a tanintézményeket, hiszen mindannyiunk felelőssége, hogy a gyermekeink biztonságban tudják megkezdeni a tanévet. Biztosíthatok mindenkit, hogy a polgármesteri hivatal megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a járvány idején is zavartalanul működjön az oktatás. Fertőtlenítve lettek az osztálytermek és a közösségi terek is. Arra kérem a pedagógusokat és szülőket egyaránt, hogy figyeljenek oda az előírások betartására, hiszen csak felelősségteljes viselkedéssel tudunk átlépni ezen a mindannyiunk nehéz időszakon.” - nyilatkozta Kereskényi Gábor.


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a polgármester a következő intézkedésekkel szavatolja a biztonságos tanévkezdést: 

  • Minden intézmény számára biztosította a szükséges összeget a fertőtlenítéshez, a tanévkezdésre és a további időszakra is. 
  • Azon épületek amelyekben szavazóhelyiségek lesznek berendezve, a légtér és felületek csírátlanítására alkalmas UV-lámpákat is kaptak.
  • Azon intézmények esetében, amelyeknek szükségük volt további helyiségekre, a polgármesteri hivatal biztosította ezek rendelkezésre állítását, így mindenhol be lehet tartani a távolságtartási előírásokat. 
  • Azon intézmények számára, amelyek konténereket vásárolnának, hogy azokban is további osztálytermeket rendezzenek be, az önkormányzat szintén rendelkezésükre bocsátja a szükséges összeget. 
  • Az online oktatás megkönnyítése és elősegítése érdekében az önkormányzat 661 darab táblagépet vásárolt a hátrányos helyzetű diákoknak, ugyanakkor biztosítja a tanításhoz szükséges online platformokat is.



,,Folyamatosan egyeztettünk az igazgatókkal és a megyei tanfelügyelőség képviselőivel. Köszönet a komoly szakmai munkáért, amelynek köszönhetően el tudjuk kezdeni a tanévet. Tudjuk, hogy nem egyszerű ez az időszak, de közös munkával minden nehézségen túl lehet lépni. A következőkben is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot és amennyiben szükség van rá, a polgármesteri hivatal bármiben segít.” - mondta Kereskényi Gábor  polgármester.


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ebben az évben 10 millió lejt költött a tanügyi intézmények korszerűsítésére.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: